Kemi

Eksamenshjælp til udregning af molarmasse for ionforbindelse med krystalvand

17. juni 2013 af Lotte_pigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået opgivet et spørgsmål til Kemi C eksamen, som bl.a. indholder:
Fortæl kort om hvordan man udregner den molare masse af CuSO4 • 5 H2O
- jeg synes dog ikke at der står noget i min bog om udregning af molarmassen..
Tager man så bare og adderer molarmassen af CuSO4 med molarmassen af 5* H2O's molarmasse?
Dvs. Cu=63,55 + S=32,07 +  O= (16*4) = 64 = 159,62
H= (1,01*2) = 2,02 + O=16 = 18,02 *5 = 90,1
ialt 159,62 + 90,1 = 249,72 M?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2013 af Heptan

Ja, det er korrekt


Skriv et svar til: Eksamenshjælp til udregning af molarmasse for ionforbindelse med krystalvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.