Kemi

Organiske stofgrupper

17. juni 2013 af Sussepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Organiske forbindelser bestående af C, H og O.

Udvælg en eller flere organiske stofgrupper, der opfylder ovenstående. Giv eksempler fra gruppen/grupperne og omtal de fysiske og kemiske egenskaber.

Er der nogle der kan hjælpe med, hvad det kan være for en organisk stofgruppe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af KimT.T. (Slettet)

- Alkoholer; ex CH3OH

- Aldehyder; ex HC(=O)H

- Ketoner; ex H3CC(=O)CH3

- Carboxylsyrer; ex HC(=O)OH

- Estere; ex H3CC(=O)OCH3

- Ethere; ex H3CH2COCH2CH3

 


Skriv et svar til: Organiske stofgrupper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.