Matematik

matematik hjælp - haster!

18. juni 2013 af sarah20874 (Slettet)

Hej alle.

 

Jeg har en opgave der lyder, hvad er arealet af et helt fodbold stadium.

 

Jeg har ikke nogle specifikke mål at gå efter, og har derfor selv lavet mål således at:

 

En cirkels diameter er 70 m: arealet har jeg derfor beregnet til at være: pi * r2 = 3,14* (70*2) = 15386 m2

 

Er dette korrekt, eller mangler jeg noget?

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af peter lind

Formlen er A = π*r2 = π*d2/4 hvor r er radius og d er diameteren

En fodboldbane er ikke cirkulær men rektangel, så beregn det hellere som et rektangel


Svar #2
18. juni 2013 af sarah20874 (Slettet)

Tak :) men det er af et helt stadion jeg skal beregne og ikke kun fodboldbanen. Et stadion er jo normalt cirkulært eller ovalt, så kan formlen stadig bruges der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2013 af LeonhardEuler

Kan du ikke indskrive hele opgaven?


Svar #4
18. juni 2013 af sarah20874 (Slettet)

Det er hele opgaven, der er ikke nogen mål, da det er mig selv der skal komme frem til nogle. Jeg har valgt at stadiummets diameter skal være 140 m, og altså 70 i radius


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2013 af LeonhardEuler

Areal af cirkel er;

 A = π*r2

 

Indsæt de rigtige oplysninger og udregn

π * 70= 15393.8040026 m2


Skriv et svar til: matematik hjælp - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.