Matematik

Determinant og 2 ligninger med 2 ubekendte

18. juni 2013 af Rins (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man beviser løsningsformlen for 2 ligninger med 2 ubekendte ved hjælp af vektorer og determinanter, så tages følgende trin:

Man har 2 ligninger:

a1x+b1y=c1

a2x+b2y=c2

Herefter skriver man dem op som vektorer. Lad som om  /  betyder vektorer:

x*(a1/a2)+y(b1/b2)=(c1/c2)

Mit spørgsmål er så, hvorfor denne ligning gælder. Vi har vel bare defineret disse vektorer ud fra de to første ligninger, men vi ved vel ikke noget om dem.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2013 af peter lind

Skrevet mere normalt  x(a1; a2) +y*( b1; b2) = (x*a1; x*a2)+(y*b1; y*b2) = (x*a1+y*b1; x*a2+y*b2) = (c1; c2)

2 vektorer er ens hvis deres koordinater er ens. x koordinaten giver den første af de 2 oprindelige ligninger, y koordinaten den anden


Svar #2
18. juni 2013 af Rins (Slettet)

Jeg takker skyldigst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2013 af PeterValberg

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2013 af PeterValberg

se eventuelt vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Determinant og 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.