Matematik

Matematikken bag 1/s = s-1

19. juni 2013 af thesimonf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

 

jeg er lidt i tvivl om matematikken bag s^-1

 

1/s = s-1

 

Skal det forstås som, at når man deler s med 1, så vil man altid for enten 1 eller under 1.

og grunden til at man kan skrive s-1 er at hvis man har s, så ved at minus med et opløftet -1, så vil man fx også få 1 eller under 1.

 

ex: hvis s er 1.

 1^-1 =  (+)1 ^-1 = 1.

 

Ponten er at det aldrig bliver mere end 1. Så uanset hvad du skriver foran ^-1 så vil det altid blive 1 eller under 1.

 

Og dermed kan man ændre en ligning hvor man har 1/s , så man fx ikke har en "enhedsløs" tæller og så lave den om til s^-1

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kort sagt, s-1 betyder 1/s , dvs. 1 divideret med s  (men ikke s divideret med 1).

Dermed er

s-1 · s = s-1 · s1 = s-1+1 = s0 = 1

Den sidste del af dit indlæg er helt uforståelig.


Svar #2
19. juni 2013 af thesimonf (Slettet)

Tak, 

 

Ok, fedt. 

Bare lige for at helt forstå overgangen til s-1 + 1 = s0 = 1. For det kan jeg godt følge.

 

Men det er fra s-1 * s1 = s-1 + 1

 

Jeg tolker det som at der er et s der går ud og så bliver den ene +1 fra den anden s sat sammen i opløftningen. Og de to udligner så hinanden og bliver til 1.

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter de almindelige potensregneregler, her specielt

an · am = an+m

Derved er

s-1 · s1 = s-1+1 = s0 = 1

Prøv at benytte redigeringsfaciliteterne i tekstboksen til at gøre dine formler lidt mere læselige.


Svar #4
19. juni 2013 af thesimonf (Slettet)

mange tak, det gav mening!

 

Ja, selvfølgelig, det skal jeg gøres fremover.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Frividen har en video med en masse eksempler på dit spørgsmål

Også i folkeskolens guldkorn kan du finde dem.

 


Svar #6
20. juni 2013 af thesimonf (Slettet)

Nice, fedt.

 

Frividen.dk virker meget gennemtænkt.

 

Jeg kan ikke finde den du kalder folkeskolens guldkorn. Har du et link?=


Skriv et svar til: Matematikken bag 1/s = s-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.