Fysik

Lysets hastighed c^2, hvorfor? (Masseenergi)

23. juni 2013 af marmar (Slettet)

E=m*c^2, hvorfor er Iysets hastighed med l formIen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2013 af mathon

Einstein har udledt denne formel. Selve udledelsen må du læse dig til i en FYSIKtextbook.

Resultatet
                     c2 er omregningsfaktoren mellem masse og energi.

                                  E = Δm•c2        enhedsmæssigt

                                  kg·m2·s-2  =  kg·(m·s-1)2 = kg·m2·s-2
                              


Svar #2
23. juni 2013 af marmar (Slettet)

Det skal jeg lige huske at kigge på, også, så tak!

 

Det er lidt det samme emne, kan du, eller en anden, forklare hvorfor blyplader stopper gamma, og om dette hænger sammen med ioniseringen af stoffets atomer?

Er klar over gammas bølgelængder, men kan ikke få det til at hænge sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af mathon

 

                   20682Pb har en meget energistabil kerne.


Svar #4
23. juni 2013 af marmar (Slettet)

#3

så det har ikke noget med halveringstykkelsen af bly at gøre? 

Og kunne du forklare hvad der menest med energistabiliteten i atomkernen?


Skriv et svar til: Lysets hastighed c^2, hvorfor? (Masseenergi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.