Matematik
f( x)= x^3 - 3x^2 + x + 2 for x Є R
24. oktober 2005 af
Honiye (Slettet)
sådan ser det ud:
Lad f( x)= x^3 - 3x^2 + x + 2 for x Є R.
a) bestem ligningen for de tangenter, der har hældningskoefficienten 1
Er der en som kan give mig en grundig og forklarende udregning af det her.
Gerne så jeg forstår det. Er på bar bund. Tak.
Lad f( x)= x^3 - 3x^2 + x + 2 for x Є R.
a) bestem ligningen for de tangenter, der har hældningskoefficienten 1
Er der en som kan give mig en grundig og forklarende udregning af det her.
Gerne så jeg forstår det. Er på bar bund. Tak.
Svar #1
24. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
ad a)
Hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er som bekendt differentialkvotienten
f'(x0)
Vi er derfor interesserede i at løse ligningen
f'(x0) = 1
Dernæst benyttes i hvert tilfælde blot tangentligningen, som bør være velkendt fra arbejdet med differentialregning i undervisningen.
De konkrete udregninger foretager du selv.
//Epsilon
Hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er som bekendt differentialkvotienten
f'(x0)
Vi er derfor interesserede i at løse ligningen
f'(x0) = 1
Dernæst benyttes i hvert tilfælde blot tangentligningen, som bør være velkendt fra arbejdet med differentialregning i undervisningen.
De konkrete udregninger foretager du selv.
//Epsilon
Skriv et svar til: f( x)= x^3 - 3x^2 + x + 2 for x Є R
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
