Matematik

inddrag vektorregning i en perspektivering af den oldgræske geometri

25. juni 2013 af dianaherdn (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej til jer derud,

i morgen skal op i mundtlig matematik og har den sidste sp. som driller.

Den lyder: inddrag vektorregning i en perspektivering af den oldgræske geometri.

Hvad ikke hvad jeg skal  inddrage, er helt blank. Kan I hjælpe mig ?

vh Diana


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Du kunne evt. fortælle lidt om oldgræsk geometri, det ved de færreste noget om..

Og derefter kunne vi måske forsøge at sætte det i perspektiv. 


Svar #2
25. juni 2013 af dianaherdn (Slettet)

tak for svaret,

men jeg spurte om noget mere konkret.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

De fleste burde være bekendt med "oldgræsk geometri", idet det er den sædvanlige beskrivelse af geometrien med længder af sider og størrelser af vinkler.

Inddrager man vektorregning, kan man se på en trekant med siderne beskrevet ved vektorerne a, b og c = a+b . Idet vinkel B er vinklen mellem vektorerne a og c, har man

cos(B) = ca / (|c||a|) = (a+b)•a / (|c||a|) = (a2 + ab) / (|c||a|) ,

og endvidere er

|c|2 = |a+b|2 = (a+b)•(a+b) = |a|2 + |b|2 + 2ab

                                                = |a|2 + |b|2 + 2·(|c||a|cos(B) - |a|2) ,

hvoraf man så får cosinusrelationen

|b|2 = |a|2 + |c|2 - 2·|a||c|·cos(B)


Svar #4
25. juni 2013 af dianaherdn (Slettet)

1000 tak,det hjælp rigtig meget.

vh Diana

 


Skriv et svar til: inddrag vektorregning i en perspektivering af den oldgræske geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.