Matematik

Matematik

27. juni 2013 af MariaBz (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvad kan man sige om funktionen: f(x)=3x??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Den har værdien x=0 i y=0 og har hældningstallet 3. Det er en lineær funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juni 2013 af PeterValberg

x og y er ligefrem proportionale med proportionalitetskonstanten 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

Det er en lige streg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

En funktion er ikke en streg, men denne funktions graf er en ret linie.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

Tror at det vil være mere forstående for en 8. klasses elev end at komme ind på propotionalitetskonstanter osv..


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

# 4

Iflg. Retskrivningsordbogen er det nu ændret til:

linje sb., -n, -r, -rne

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. juni 2013 af SuneChr

# 3  En uheldig måde at sætte ansigt på en i øvrigt præcis og entydig formulering af funktionen f .  Hvad er en lige streg? Hvor lang? Hvilken retning? Fra hvor til hvorhen? Åben/lukket i endepunkterne? Alle disse spørgsmål til en lige streg kan kort besvares kollektivt ved   linjen λ = {(x ; y) | y = 3x ∧ x ∈ R } .  Man kan med stor fordel allerede på 8. klassetrin gøre sig fortrolig med præcise formuleringer.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

#7 det er selvfølgelig forståeligt.. 
Og selvfølgelig er man  også nød til at komme med præcis formulering om hvordan streg/linje er iforhold funktionen..
 

Men når det så er sagt, så ser jeg ingen grund til at man begynder at diske "fremmedord"  op, som bare skaber mere forvirring end mening for den enkelte elev..  Intet ondt ment med pvms yderst fremragende svar..

Selvfølgelig skal personen nok lære det til den tid, men man må vel også indse, at man nød til at starte fra bunden, når det er "bunden"  man snakker med..


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juni 2013 af PeterValberg

Man kan lige så godt bruge "de rigtige" matematiske betegnelser,
matematik er et smukt sprog, - ingen grund til at ødelægge det
med alt for simple udtryk ("streg" er efter min mening lige símpelt nok)

subtraktion ("minus")
addition ("plus")
multiplikation ("gange")
division (division) - her er der ikke noget at brokke sig over :-)

osv....osv....

#7 Jeg er så meget enig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. juni 2013 af 123434 (Slettet)

7# Har betyder udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

# 10

Prøv igen . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. juni 2013 af mathon

 

        "Har betyder udtrykket?",  hvormed på dansk vel menes: "Hvad betyder udtrykket?"

linjen
                     λ = {(x,y) | y = 3x ∧ x ∈ R }

sprogligt:

                Linjen λ bestående af mængden af punkter P(x,y) for hvilke det både gælder,
                at y = 3x og at x tilhører mængden af reelle tal, R.
 

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.