Matematik

At regne algebra?

03. juli 2013 af NadiaNK (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har søget og søget om hvordan man regner algebra ud, og jeg havde også spurgt min lærer om det, men jeg ved stadig ikke hvordan man regner algebra. Kan i fortælle mig det? Det ville være meget godt hvis i svare spørgesmålet på 8.kl niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2013 af peter lind

Hvad mener du med at regne algebra ?

Generelt er der nogle regneregler som man skal følge. Nogle af dem har du haft; men der kommer en del til når du går videre i matematikken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Algebra:bogstavsregning. Dette er eksempler på algebra: 4a+3a-b+2c+5c=7a-b+7c. 5(a+3b)=5a+15b


Svar #3
03. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)

#1 jeg mener hvordan man regner en? Hvad skal man? Og hvad er reglen osv.


Svar #4
03. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)

fx. hvordan regner man den ud: 2 * (3 - a) + 4 = ?

 

Eller a - 4a + 6a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juli 2013 af peter lind

I den første. Du ganger først se 2 ind i parentesen. Det giver 2*3-2*a = 6-2a. Det er en regneregel du har lært.  Så skal du lægge de 4 til det giver 6-2a+4 = (6+4)-2a = 10+2a

I den anden tæller du efter hvor mane a' der er 6a+a giver 7 a. derfra skal du fratrække 4a så du får 3a. En anden måde du kan gøre det på er at sætte a ud foran en parentes. Det giver (1-4+6)*a =3a


Svar #6
03. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)

Så skal du lægge de 4 til det giver 6-2a+4 = (6+4)-2a = 10+2a

jeg forstår ikke hvorfor det gav = (6+4)-2a = 10+2a til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juli 2013 af peter lind

Der står -4a på venstre side. Det minustegn ndres ikke af at du regner på de andre led


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juli 2013 af Brusebad (Slettet)

#6
Der skal stå 10-2a i stedet for 10+2a.


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. juli 2013 af Yang (Slettet)

At kunne mestre brugen af algebra er essentiel. Oftest er det her, mange gymnasieelever ogsaa fejler i i fx. opgaverne uden hjaelpemidler.

For mig ser det ud til, at du ikke har forstaaet regnereglerne og derfor ikke kan applicere det i bogstav- og taludtryk, hvilket er forstaaeligt. 

Det er vigtigt, at du stifter bekendtskab med regningsarternes hierarki. Et hierarki (du kan ogsaa kalde det en matematisk rangorden) som viser, hvilke regneoperationer der kommer foerst:

1. Foerst udregnes potenser & roedder

2. Dernaest multiplikationer (gange) og divisioner

3. Additioner (at laegge sammen) og subtraktioner (at traekke fra)

Dvs. naar du har et stykke som denne

2*32-1 = 2*9-1 = 18-1=17

Hvis du ser efter i mellemregningerne, kan du se, at jeg foerst udregnede 32, fordi det "siger regningsarternes hierarki" kommer foerst. Bagefter har jeg gange 2 og 9 med hinanden igen pga. hierarkiet. Slutteligt har jeg trukket de to tal fra.

Det er klart, at det bliver lidt mere kompliceret, naar bogstaver og tal indgaar i et regneudtryk, og hvad skal man saa goere? Jeg kan huske, min gamle folkeskolelaerer sagde "skaeg for sig og snot for sig". Hvilket betyder, at man samler de led, der er ens. Et eksempel er

2-5a+5n+10 = (2+10)-5a+5n = 12-5a+5n

Dette er resultatet. Du har samlet tallene for sig, tallene med bogstavet og tallene med bogstavet n.

Det er selvfoelgelig nogle simple opgaver, jeg har eksemplificeret med, men jeg haaber, at det kan hjaelpe :-) 

 


Svar #10
04. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)

#9 i regnehieraki regner man først paranteser, som jeg ved.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Algebra er bogstavregning.

Man "regner " ikke, man "reducerer", hvilket betyder at man omskriver udtrykkene, så de bliver så korte som muligt.

Ligesom der i regning gælder nogle bestemte regneregler (f.eks multiplicere og dividere før addere og subtrahere) gælder der også nogle reduktionsregler, som man skal kende.

Når du går i 8. klasse bør du have haft ligninger, hvor der optræder x-er. Løsning af ligninger er reduktion og kan med god vilje betragtes som algebra.

 


Skriv et svar til: At regne algebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.