Fysik

Enheds analyse

11. juli 2013 af kijo1980 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

 

Sidder lige og bøvler med lidt enheds analyse af en ligning. der er ikke angivet hvad der er tale om af, kraft, moment eller noget som helst blot nogle tal med enheder på.

 

formelen der bruges er

y = X1 x X2 x X3

enhederne har følgende enheder.

y = kg/m3 x m2 x m/s = ?

 

Jeg får frem til det giver kg/s men giver ikke så meget mening med hvad dette er for noget der udregnes.

 

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2013 af SuneChr

Der er øjensynlig tale om en masse forøgelse eller et massetab pr. sekund. Der kan være mange bud herpå.

Solen, vand, der fordamper, andre dynamiske, natur- eller biologiske fænomener.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der kan også være tale om massetransport, for eksempel hvor meget vand, der pr tidsenjhed passerer gennem en vandslange, eller en kanal.


Svar #3
12. juli 2013 af kijo1980 (Slettet)

Ja det kunne det jo sagtens være ja, havde jeg slet ikke overvejet. :-) så enheds analysen er korrekt at det er kg/s ?





Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, ifølge de oplysninger, du har givet i #0.

Du må vel kende den sammenhæng, som ligningen forekommer i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juli 2013 af SuneChr

# 0

Inspireret af vandslangen, nævnt i # 2, kan vi forestille os en væske med massefylden  ρ  kg·m-3

strømme, med jævn hastighed  gennem en slange af længden  λ m  og  konstant tværsnitsareal  på  A m,

over tiden  t  s .

Man vil da få strømningshastigheden      ρ·A·λ/t    med enhederne  kg·m-3·m2·m·s-1   eller   kg·s-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juli 2013 af mathon

eller udtrykt
                     

Inspireret af vandslangen, nævnt i # 2, kan vi forestille os en væske med massefylde  ρ
strømme, med jævn hastighed  v gennem en slange af længden  v•t  og  konstant tværsnitsareal  på  A, i tiden  t.

Du kan da beregne vandmassen pr sekund
af
                                  m / t = V • ρ / t

                                  m / t = (v • t • A) • ρ / t

                                  m / t = v • A • ρ
hvor enhederne
bliver
                                  kg / s = (m/s) • (m2) • (kg/m3)


Svar #7
12. juli 2013 af kijo1980 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen og de gode eksempler :-)
god weekend

Skriv et svar til: Enheds analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.