Matematik

hvor meget rummer tanken?

12. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står og mangler en opgave til min aflevering, som jeg sidder lidt fast i, og kunne være rart, hvis nogle kunne hjælpe.

Benzinmåleren i en bil viser 1/8 fuldt. Der fyldes 45 liter benzin på tanken, og derefter viser måleren 1/4 fuld. Hvor meget rummer tanken?

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juli 2013 af mette48 (Slettet)

rumfanget kaldes V

1/8 V +45 = 1/4 V       ganger alle led med 8

V+45*8=2V

45*8=V

v=360

rumfanget er 360 liter


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juli 2013 af PeterValberg

Det er godt nok en stor tank :-)

Hvis måleren viser 1/8 fuld inden tankning og 1/4 fuld efter tankning af 45 liter,
så må 45 liter svare til 1/8 tank (idet 1/8+1/8=2/8=1/4)

Tanken rummer således 8·45 liter = 360 liter i alt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
12. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet)

Mange tak til begge! jeg fik det også til 360 liter til at starte med, men tænkte at det ikke kunne passe, da tallet var for stort, men det var åbenbart rigtigt :-)


Skriv et svar til: hvor meget rummer tanken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.