Kemi

KEMI - kort spørgesmål

24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)
Jeg skal eftervise hvordan KIO3 opløsning er fremstillet

Selve opløsningen er 5 liter

Jeg får kaliumpulveret til 21,4g fra opløsningen

Er det mængde pulver (21,4g) blandet op i vand indtil man har 5 liter opløsning??

på forhånd tak



Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jeg forstår slet ikke hvad du mener..?

Hvad skal koncentrationen af kaliumiodat være?

Svar #2
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

koncentrationen er 0,02 M
Der er ialt 5 liter opløsning
Derfor ganger jeg koncentrationen med volumen for at få stofmængden på
0,1 mol

Så finder jeg molærmassen for KIO3 som er 214 g/mol.

Molærmasen som er på 214 g/mol ganger jeg med stofmængden 0,1 mol og får massen får massen for kalium til 21,4g

Så spørger jeg så hvad det pulver som jeg har fundet frem til er blevet blandet med?? Altså 21,4g er fra opløsningen 5 liter KIO3

håber det er forståeligt nu..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hvad stoffet er blevet blandet med? Det er jo opløst i vand...

Svar #4
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

jamen det var bare det, kan du se om 21,4g kalium passer? altså om jeg har regnet rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du skal putte 21,4 g Kaliumiodat i 5L vand, for at opnå en opløsning af KIO3 med koncentrationen 0,02M

helt korrekt, hvis jeg forstår alt du mener

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jep det er rigtigt :)

Svar #7
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

der er ikke helt præcis 5 liter vand vel? skal man ikke trække 21,4g fra 5 liter opløsningen og det vil så give vandet?

Svar #8
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

nenej er med nu!! :) tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2005 af frodo (Slettet)

#7: jo, det er selvfølgelig korrekt, at det er det samlede volumen, der skal være 5L, og ikke voluminet af vand.

Jeg beklager uklarheden

Svar #10
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

hvordan trækker man 21,4g fra 5 liter ??

jeg er så skod til at beregne noget hvor enhederne ikke er ens..

ok 5 liter er det samme som 500ml
500ml - 21,4 = 478,6ml vand???

kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2005 af frodo (Slettet)

5L = 5000 mL

Men du skal finde voluminet af kaliumiodaten og trække det fra.

En lettere måde at beskrive fremstillingen vil være:

"put 21, 4g KIO3 i en 5000 mL målekolbe, og fyld op til mærket med vand"

Da er det samlede volumen 5000 mL.

Svar #12
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

den jeg kom med, er den da ikke fin?

5000-21,4 = 4978,6ml vand

det er massen for vand man beregner og ikke volumenet eller hvad? men er det ikke stort set det samme i dette tilfælde?
den metode du har opskrevet kan jeg desværre ikke nå at lave..
og forresten din metode kan jeg ikke se hvordan det vil blive nemmer, du laver jo bare opløsningen, du kan da ikke se hvormeget volumenet der er i en sådan står kolbe..

er der andre metoder du vil anbefale at regne den ud på ellers?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du kan ikke blot gå ud fra, at 5000mL-21,4g=4978,6 mL

enhederne passer jo ikke sammen.

Du bliver nødt til at finde ud af hvor meget dit KIO3 fylder nede i kolben, før vi kan sige, hvor meget vand der skal tilsættes for at voluminet bliver 5000 mL

hvis det nu fylder 40 mL (jeg har ikke undersøgt densiteten af KIO3), bliver det samlede volumen af 21,4g KIO3 og 4978,6 mL vand jo: V=4978,6 mL+40 mL =5018,6 mL

ikke?

regn voluminet af KIO3 ud efter densiteten:

V=m/p, hvor p=densiteten


Svar #14
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

hvordan skal jeg finde volumenet for KIO3, har kigget under densitet i databogen og kan ikke finde noget om kaliumiodat=?


Svar #15
24. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

Skal jeg så gøre det som du har skrevet her?

"put 21, 4g KIO3 i en 5000 mL målekolbe, og fyld op til mærket med vand"

Da er det samlede volumen 5000 mL.

hvordan vil du regne volumenet ud her? vil du aflæse det på glasset efter tilføjelse af 21,4g KIO3?

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. oktober 2005 af frodo (Slettet)

I en målekolbe på 5000 mL er der en streg, når voluminet er 5000 mL. svar nok?

Skriv et svar til: KEMI - kort spørgesmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.