Matematik

potens regneregel?

20. juli 2013 af christinacomaco (Slettet)

 

Jeg sidder og kigger på renteregning, og kan ikke umiddelbart se logikken i, hvad der sker her, hvor jeg skal isolere n.

Der står i bogen:

(1+r)n= An/A0

ved at tage den naturlige logaritme, ln (*) på begge sider af lighedstegnet, fås at:

n*ln(1+r)=ln(An/A0)

Jeg forstår ikke, hvordan n rykker ned fra at være potens til at stå foran og blive ganget på. Umiddelbart tænker jeg at, hvis jeg skal gange med ln på begge sider, vil der stå:

ln*((1+r)n)=ln(An/A0)

 

Er der en af jer, der vil give mig en forklaring på hvad der sker?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juli 2013 af mathon

logaritmeregel

                                 ln(an) = n • ln(a)

hvorfor
                                n = ln(An/A0) / ln(1+r)


Svar #2
20. juli 2013 af christinacomaco (Slettet)

Selvfølgelig - Tak.

Tror at varmen er steget mig til hovedet :-)


Skriv et svar til: potens regneregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.