Fysik

Jeg vil gerne lære fyisk.

20. juli 2013 af Kri97 (Slettet)

Hej. 

Jeg har en indlæringsvanskelighed, som gør, at jeg jeg har svært ved at lære matematik og naturfag. I de mindste klasser kunne jeg ikke forstå en brille af hvad læren forklarede for os i matematiktimmerne, jeg var meget langt bagude og derfor endte det med, at jeg ikke var med i matematiktimmerne, istedet fik jeg specialundervisning, men det var jeg ikke særlig glad for på det tidspunk og derfor lære jeg ikke rigtig noget i flere år.

Idag er jeg seksten og skal til at gå i niende klasse. Jeg er stadig ikke med i matematiktimmerne og det er jeg enormt ked af, jeg føler, at jeg ikke dur til noget som helst. Jeg kan kun pluse,minuse,gange og dividere. 

Jeg håber ikke, at det er for sent for mig at lære matematik. Sidste år gik det op for mig, at jeg skulle tage mig sammen og min hjælpelærer siger, at han har set store forandringer og at jeg virkelig gerne vil lære matematik. 

Pga. at jeg ikke kan matematik, kan jeg heller ikke forstå fysik. Alle fysiktimmerne har været uforstålige for mig, jeg har brug for at for lært simpel fysik så jeg kan forstå det, dvs. uden alle de der matematiske udtryk, som ikke bliver forklaret for mig.

Jeg aner ikke hvad et atom er eller det periodiske system.. Jeg håber at I kan forklare det lidt for mig!

Af hjertet tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2013 af Wihi (Slettet)

"Øvelse gør mester", som du sikkert har hørt. Så det er mit råd til dig. Læs, læs og øv det mange gange, sådan fik jeg topkarater i folkeskolen, men godt nok ikke på gymnasiet når man har matematik på A og fysik på B !! 

Det hele kommer ikke af sig selv, så find dine bøger frem og gå igang med at studiere.. hvordan skulle du ellers lære det? Det vil også være en god ide at sidde og løse matematikopgaver - spørg evt. din lærer om han/hun ikke kan give dig gamle eksamensopgaver :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2013 af mette48

Man behøver ikke være god til matematik for at kunne lære fysik. (jeg har undervist i fysik i 25 år, så jeg har da lidt erfaring med det).

De sammenhænge som man finder i fysikken kan udtrykkes på almindelig dansk i stedet for at bruge formler. Formlerne kommer i 10. kl og gymnasiet, men i hovedskolen kan man godt tale dansk i stedet eller i hvert tilfælde som supplement.

Prøv at tale med biblioteket om de har nogle af de gamle fysikbøger fra mellemskolen. Dengang havde man en anden indfaldsvinkel end den der er moderne i dag, en indfaldsvinkel, der sikkert vil passe bedre for dig.

Desværre var det også andre emner man fokuserede på dengang, men elektrisitet og magnetisme kan du sikkert finde noget om. Det periodiske system bliver det nok sværere at finde, men det vil jeg godt forklare i en privat tråd en af de nærmeste dage.

Hvordan har du det med at læse og forstå det du læser?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af denklogeher (Slettet)

elektrisitet

Skriv et svar til: Jeg vil gerne lære fyisk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.