Matematik

Differentiere

03. august 2013 af eg06ars (Slettet)

Hey hvordan differentiere man denne funktion: f(x) = 12 *  kvadratrod-x

(ved ikke hvordan jeg indsætter kvadratrodsymbolet)

 

Jeg skal bruge det til at finde tangentlinjensligning med. f' (x) * (x_0 - x) + f(x)

tangenten går gennem punktet 9,36

 

så jeg har 

x_0 = 9

f(x_0) = 36

og så mangler jeg bare f'(x), så jeg kan plotte mine tal ind i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2013 af PeterValberg

dermed:

 

PTmRf.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2013 af LubDub (Slettet)

                    f(x) = 12 • √(x)

                    f '(x) = 12 • 1/(2√(x)) = 6/(√(x))

 

Ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (9,36)

                    f(9) = 12 • √(9) = 12 • 3 = 36

                    f '(9) = 6/(√(9)) = 6/3 = 2

                                                  y = f(9) + f '(9)•(x - 9)

                                                  y = 36 + 2•(x - 9)

                                                  y = 2x + 36 - 18

                                                  y = 2x + 18

 

     


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.