Matematik

+,-,:,x MED BRØKER

05. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan ganger man med blandet tal? Altså hvis man nu har brøken 4*3 1/4.Hvordan regner man ud hvad det giver? og hvordan dividerer man så? og hvordan lægger man sammen? Og hvordan minusser man brøken 9-6 1/4? 

og fx hvordan ganger man 5* 4/5

 

Har ret svært ved det her.. Plejer somregl at omregne til kommatal. Fx i den første, så plejer jeg bare at sige 4*3,25.. Men det er jo ikke helt rigtigt.. Håber, der er nogen som kan hjælpe mig. Hvis du kender en god hjemme side, hvor de forklarer alt sådan noget om brøker, så ville jeg være rigtig taknemmelig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2013 af PeterValberg

Videoer om brøkregneregler [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2013 af SuneChr

Et blandet tal, 3 1/4  kan altid skrives som  (3 + 1/4) , og hvad enten regnearten hedder addition, subtraktion, multiplikation eller division, skal begge addender i parentesen behandles ens med den aktuelle regneart.

4·(3 1/4)  =  4·3 + 4·1/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2013 af PeterValberg

#0
Regneregler for brøker er gode at kunne.
Det er et vigtigt værktøj i din matematiske "værktøjskasse".

Godt at du har et ønske om at få styr på det :-)   (se link i #1)

God fornøjelse med brøkerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2013 af mathon

      9 - (6 + 1/4) = 9 - 6 - 1/4 = 3 - 1/4 = 2 + 1 - 1/= 2 + 4/4 - 1/4 = 2 + 3/4 = 23/4


Svar #5
07. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Mange tak allesammen. Vil snart gå i gang med at studere på det, så forhåbentligt om jeg ikke lærer det snart.. Lets hope so!!!!!!! mange tusinde tak for jeres hjælp :)


Skriv et svar til: +,-,:,x MED BRØKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.