Fysik

Opgaver i brug af Boyle-Mariottes lov

05. august 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Antag, at en ballon er så fleksibel, at trykket i den er tilnærmelsesvis det samme som uden for ballonen.
Ved havoverfladen er ballonens volumen 4,5 l. Lufttrykket er 101 kpa.
Beregn ballonens volumen 2,5 m under havets overflade. Hvordan løser man den opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2013 af mathon

               p2 • V2 = p1 • V1

               V2 = (p1 • V1) / p2

 

                                           p2 = d • ρ • g + 101 kPa                d er dybden i meter


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2013 af mathon

             
  p2 = (2,5 m) • (1000 kg/m3) • (9,81 N/kg) + 101 kPa = (24525 N/m2) + (101 kPa) = (24525 Pa) + (101 kPa) =
                                                                                                          (24,525 kPa) + (101 kPa) = 125,525 kPa

               V2 = (p1/p2) • V1

               V2 = (101/125,525) • (4,5 L) = 3,6 L


Skriv et svar til: Opgaver i brug af Boyle-Mariottes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.