Matematik

Funktion x^a

08. august 2013 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har glemt en helt grundlæggende ting... 

Når vi differentierer og integrerer skal vi blandt andet kunne gøre det med xa og xa. Hvad er det a står for her?

På forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2013 af LubDub (Slettet)

             
                 f(x) = xa                                                                        a ∈ R

                 f '(x) = a•xa-1

                 ∫ f(x) dx = ∫ (xa) dx = (1/(a+1)) • xa+1 + C                     a ≠ -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2013 af LubDub (Slettet)

             
                  g(x) = ax

                  g '(x) = ax • ln(a)

                  ∫ g(x) dx = ∫ (ax) dx = ax / ln(a) + C                            C ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2013 af Chrystine (Slettet)

Bogstavet a står for et kendt tal, generaliseret.


Altså at noget gælder for  xa,
betyder at det gælder for x2, x3, x4 osv.
Det gælder også for x1/2 , xπ , x-0,12345 osv. (fordi a ∈ R)

Hvis du er i tvivl om, hvad det betyder når eksponenten er negativ eller en brøk, så slå det op i dine potensregneregler - For det giver dig mulighed for at differentiere og integrere mange flere funktioner nemmere: Du gør dig selv en stor tjeneste.

Tallet x er den løbende variabel, så den kan antager forskellige værdier i den givne funktion f(x) = xa (der altså kunne være f(x)=x2).

 

 


Skriv et svar til: Funktion x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.