Matematik

Hjælp til vektor eksempler

08. august 2013 af JonathanBrown (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens 

 

Jeg skal i forbindelse med en mundtlig matematikeksamen redegøre for "vektorkoordinater og punktkoordinater"

 

Er der nogle der lige kan smide et godt eksempel på en af hver? - måske hvor det er fordelagtigt at bruge den ene eller den anden. 

Tusind tak og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. august 2013 af JonathanBrown (Slettet)

Mange tak Peter valberg 

Har set videon nu og er kendt med vektor regning i forvejen. 

Er stadig lidt usikker i den klare defination mellem vektorkoordinator og punktkoordinator? 

Skal det forståes som vektorkoordinator: x1-x2 , y1-y2

Punktkoordinator: PQ fra punkt P til punkt Q

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2013 af Stats

En given vektor med punkt i P(2,3) og til Q(4,5) Udregn PQ: b = PQ = Q - P = (4 - 2,5 - 3) = (2,2)

Man udregner koordinaterne til en vilkårlig vektor a således: a = (x- x1,y- y1)

Se eventuelt på PQ her er vektoren skrevet på en måde, så vi kan se at den er udregnet på baggrund at punkterne P og Q, såfremt kan vi se at hvis den bare hedder a, så er der ikke mange informationer at give af

---

Aner ikke om det hjælper på forståelsen, da jeg syntes dit spørgsmål er lidt kryptisk ;)

 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2013 af PeterValberg

Jeg skulle mene, at der med punktkoordinater tænkes på det tilfælde,
hvor et givent punkt i planen (eller rummet) beskrives ved dets stedvektor.
Stedvektoren "starter" i origo, dermed er stedvektorens koordinater lig med punktets koordinater.

Med vektorkoordinater menes vel "bare" koordinaterne for en vilkårlig vektor i planen eller rummet,
den kan jo starte hvor som helst, hvorimod en stedvektor altid starter i origo

skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til vektor eksempler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.