Matematik

Ligninger med X nævner

08. august 2013 af Namitzu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg forstår det ikke helt med det der X som nævner...
 

Jeg prøver at regne :
3/x = 24   

Den er bestemt nemt, men jeg havde det ikke endu... Tak for hjælpen !


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2013 af peter lind

gang ligningen med x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2013 af SuneChr

    er det samme som          Her må man gange over kors   3·1 = 24·x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2013 af mette48 (Slettet)

3/x = 24             da nævneren i en brøk aldrig må være 0, skal du huske at tage forbehold for denne værdi x ≠ 0

                          ganger med x i alle led

3*x/x = 24*x       forkorter

3=24x                deler med 24

3/24 = x             forkorter

x= 1/8

kontrolerer at forbeholdet er opfyldt, det er det.

x= 1/8


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2013 af Dafnyify (Slettet)

Det er rimelig meget det samme som svar #1, #2 og #3, men du kan eventuelt se på denne side.

http://avenbuild.ventures.dk/viden_om.asp?styleID=2&cryptID=idm0UbVGDQW4g&laeringsressourceID=1121&skabelonID=3&side=4

I menu'en til venstre kan du se metoderne "Fælles nævner" og "Gang nævneren over på den anden side" #3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. august 2013 af 123434 (Slettet)

0# Hvis du sætter 1/8 ind i ligningen så går den op. 2/x=20 Her er der en anden ligning, der minder lidt om. Hvis du har lyst, kunne du jo prøve at løse den med samme fremgangsmåde som i 1#, 2# og 3#         


Skriv et svar til: Ligninger med X nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.