Fysik

Fysik - Strømkilder og modeller

11. august 2013 af Andersen123312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg har utrolig meget brug for hjælp til en fysik opgave:

Et batteri har en hvilespænding på 4,5 V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,00 Ω, når den lyser. Polspændingen er 4,35 V.

 

Bestem elementets indre resistans

Hvilken effekt afsættes i pæren og i elemetet?

Hvor stor en procentdel af effeketen afsættes i elementet?

 

PS har vindinger en enhed?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2013 af hesch (Slettet)

I = Upol / Rpære

Spændingsfald over Rindre = I * Ri = 4,5V - 4,35V     ( Beregn Ri )

Generelt:  P = U * I   eller   P = R * I2    eller   P = U2 / R

Vindinger har ingen enhed, men ses ofte indgå ved beregning af magnetiske kredsløb med enheden:

Ampere-vindinger = Strøm * vindinger [ Avdg ]


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2013 af mathon

eller
                serieforbundne modstande forholder sig som spændingstallene:

                               Ri / Ry = (4,50 - 4,35) / 4,35 = 29-1

                                        Ri = 29-1 • (8 Ω) = (8/29) Ω ≈ 0,28 Ω

.

                               Ppære = (4,35 V)2/ (8 Ω) = 2,34 W

                               Pelement = ((4,50 - 4,35) V)2/ ((8/29) Ω) = 0,08 W

.                              (Pelement / (Pelement + Ppære)) •100% = ((0,08 W) / ((0,08 W) + (2,34 W)) •100% = 3,3%

                                                                                                                                

                              

                       


Svar #3
12. august 2013 af Andersen123312 (Slettet)

Stærkt! Tusind tak, det var til stor hjælp!


Skriv et svar til: Fysik - Strømkilder og modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.