Matematik

Matematik - lille hjælp

12. august 2013 af JasminBL (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej alle derude.

Min lærer vil have, at vi skal øve os i at løse ligninger. Jeg sidder derfor og tænker på denne ligning.

9x + 9 = 3x - (3 • 3)

3 • 3 = 9

Så så det sådan ud:

9x + 9 = 3x - 9

Derefter fjernede jeg de 3x, og når man fjerner noget på den ene side, skal man også gøre det på den anden side.
I øjeblikket ser det sådan ud:
6x + 9 = - 9

Her er jeg gået lidt i stå. 6x kan ikke kommunikere med -9 fordi der ikke er noget x i -9. Jeg sidder og tænker over det, men jeg kan ikke rigtigt komme frem til en løsning.


Nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2013 af LeylaDogan (Slettet)

Du skal trække 9 fra begge sider

6x+9-9=-9

6x=-9

Du skal dividerer med 6 på begge sider

6x/6=-9/6

x=-1,5


Svar #2
12. august 2013 af JasminBL (Slettet)

Altså, der står ude i siden hvad svaret skulle give, hvis jeg har gjort det rigtigt.
Der står -3 og ikke -1,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2013 af 123434 (Slettet)

2# 6x=-9 hvis du sætter -1,5 ind på x's plads, så går ligningen også op.

Svar #4
12. august 2013 af JasminBL (Slettet)

Men jeg skal jo også trække -9 fra og det har du ikke gjort, for der står
6x/6=9/6

Svar #5
12. august 2013 af JasminBL (Slettet)

-9**

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvordan ser den oprindelige ligning egentlig ud (med ét lighedstegn) - ?

:-)


Svar #7
12. august 2013 af JasminBL (Slettet)

Det er den oprindelige ligning

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. august 2013 af mette48 (Slettet)

9x + 9 = 3x - 9

#1 har glemt -9 på højre side

9x + 9 = 3x - 9                 trækker x3 fra

6x+9=-9                           trækker 9 fra

6x=-9-9

6x=18                               deler med 6

x=3

#3 hvis man laver prøve for en ligning, skal den fundne x-værdi indsættes i den oprindelige ligning

indsættes x= - 1/2 i 9x + 9 = 3x - 9 fås

venstre side 9*(-1/2)+9 = 4,5

højre side 3*(-1/2)-9 = - 10,5

prøvenstemmer ikke, hvilket #3 burde have opdaget


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 7

En ligning har aldrig mere en ét lighedstegn - derfor kan det ikke være den oprindelige ligning

;-)


Svar #10
12. august 2013 af JasminBL (Slettet)

#8 tusind tak!

#9 der står ikke andre end den, så det må være den oprindelige :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Kære Jasmin -

En ligning har ALTID kun ét lighedstegn

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Problemet er, at du i #0 har skrevet

9x + 9 = 3x - (3 • 3) 3 • 3 = 9 ,

hvor du sikkert mente denne opdeling

9x + 9 = 3x - (3 • 3) .

3 • 3 = 9

idet det sidste er dine første mellemregninger. Ligningen er derfor

9x + 9 = 3x - 9


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Nemlig!

Og der ER jo nemmest at hjælpe dig, hvis du skriver opgaverne korrekt

:-)


Skriv et svar til: Matematik - lille hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.