Fysik

Opgave - batteri og effekt

15. august 2013 af SeLind (Slettet)

Hej jeg er igang med nogle opgaver i fysik. Fik regnet alle, indtil jeg stødte i den sidste, som jeg slet ikke ved hvordan man skal beregne.

Opgaven lyder:

Et batteri har en hvilespænding på 4,5 V. Batteriet forbindet til en pære med resistansen 8,00 Ω, når den lyser.
Polspændingen er 4,35 V.

Bestem elementets indre resistans.

Hvilken effekt afsættes i pæren og i elementet?

Hvor stor en procentdel af effekten afsættes i elementet?

 

Håber der er nogen der vil hjælpe mig med at løse opgaven, eller bare fortælle mig de formler jeg skal bruge.

 

Taak (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

                serieforbundne modstande forholder sig som spændingstallene:

                               Ri / Ry = (4,50 - 4,35) / 4,35 = 29-1

                                        Ri = 29-1 • (8 Ω) = (8/29) Ω ≈ 0,28 Ω

.   P = U2/R

                               Ppære = (4,35 V)2/ (8 Ω) = 2,34 W

                               Pelement = ((4,50 - 4,35) V)2/ ((8/29) Ω) = 0,08 W

.                              (Pelement / (Pelement + Ppære)) •100% = ((0,08 W) / ((0,08 W) + (2,34 W)) •100% = 3,3%


Skriv et svar til: Opgave - batteri og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.