Matematik

2. gradsligninger

15. august 2013 af verman (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej der ude.

jeg er ikke den skrappeste til matematik,og sidder med en ligning jeg ikke kan knække koden på.

X^2+4(x-2)=x(x+1)+4

Jeg har prøvet at gange ud af paranteserne, fjerne 4 og x på begge sider men jeg synes ikke helt den gør som jeg vil.

En der kan hjælpe,og evt fortælle hvad jeg gør næste gang parantenser dukker op.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af 123434 (Slettet)

Et forslag:

x^2+4x-8=x^2+x+4

x^2+4x-8+8=x^2+4+8

x^2+4x=12

x^2+4x-12=0

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

X^2+4(x-2)=x(x+1)+4           ganger ind i parenteserne

x2+4x-8=x2+x+4                   trækker x2 fra på begge sider

4x-8=x+4                              det er en førstegradsligning        

                                            trækker x fra og lægger 8 til

3x=12                                  dividerer med 3

x=4


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2013 af mathon

            x2 + 4(x-2) = x(x+1) + 4

            x2 + (4x-8) = (x2+x) + 4

            x2 + 4x - 8 = x2+ x + 4

            4x - 8 = x + 4

            3x = 12

            x = 4

  


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

#1 du har smidt x2 væk på højre side mellem linie 2 og 3


Svar #5
15. august 2013 af verman (Slettet)

1000 tak for hjælpen, tror jeg har fanget den :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2013 af 123434 (Slettet)

Undskyld. Rettelse til 1#

x^2+4x-8=x^2+x+4

x^2+4x=x^2+x+12

4x=x+12

3x=12

x=4

 

 


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.