Matematik

Matematik hjælp

15. august 2013 af JosefineBLLB (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej. Jeg roder lidt rundt med noget, jeg ikke rigtigt kan få til at give mening. 3 1/2 • 2/5 og 28,8 - 30 + 0,002 - 173. Så er der også 1/4 • 16 + 2/5 • 15 + 5/4 • 40. Det var dem. Jeg har virkeligt forsøgt, men det som om at hver eneste gang jeg er tæt på svaret, ender det med at være forkert. Lidt hjælp ville jeg være taknemmelig for!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

           31/22/5 = ( 3 + 1/2) • 2/5 = 3•2/5   +   1/22/5  = 6/5  +  1/5  =  7/5  = 5/5 + 2/5 = 1 + 2/5 = 12/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

1/4 • 16 + 2/5 • 15 + 5/4 • 40 

                       brøk gange helt tal udregnes ved at gange tælleren med det hele tal og bevare nævneren uændret

1*16/4 +        /5 +          /4

                     forkort derefter brøkerne ved at dividere med samme tal i tæller og nævner

16/4              forkortes med 4 til 4/1 som også er 4 hele

                     læg tallene sammen (alle brøkerne her  kan forkortes til hele tal)

regn selv resten

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2013 af mathon

                 1/4•16   +   2/5•15  +  5/4•40  = 4  +  6  +  50 = 10 + 50 = 60


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.