Matematik

matematik hjælp haster

15. august 2013 af jegeretkinderæg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Håber nogen kan hjælpe mig, i min opgave skal jeg indtegne 1 i et argand diagram. Men hvordan ved jeg hvad den imaginære og realdel er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af hesch (Slettet)

Et Argand diagram er blot en kompleks talplan, svarende til et xy-koordinatsystem med x- og y-akse erstattet af en real- og en imaginær-akse.  Se her:   http://www.mathcentre.ac.uk/resources/sigma%20complex%20number%20leaflets/sigma-complex8-2009-1.pdf

Tallet 1 = 1 + j0 indtegnes altså som ( 1 ; 0 ) i et xy-koordinatsystem.


Svar #2
15. august 2013 af jegeretkinderæg (Slettet)

ville det sige at hvis jeg skulle indtegne 1 i argand diagram er x= 1 og y=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2013 af hesch (Slettet)

Ja, eller realdel = 1 og imaginærdel = 0, om du vil.


Svar #4
15. august 2013 af jegeretkinderæg (Slettet)

Ok mange mange tak for det hurtige svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2013 af hesch (Slettet)

Indenfor reguleringsteknik og svingningteori, hvor man anvender z-transformation og Laplace-transformation, der bygger på kompleks talregning, beregner man kurver i den komplekse talplan for et systems egenskaber, og man kan af disse kurver aflæse om og hvornår systemet er stabilt og dets egenskaber.

Meget interessant og spændende at arbejde med !


Skriv et svar til: matematik hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.