Matematik

Tallet 4620 som et produkt af et primtal??

18. august 2013 af sebbe12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der ved hvordan man skriver tallet 4620 som et produkt af et primtal? 

 

Siger tak på forhånd! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

 Du prøver dig frem med forskellige primtal. Det er let at se at 2, 5 og 11 går op


Svar #2
18. august 2013 af sebbe12 (Slettet)

Men hvordan skal det formuleres? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Undersøg, for hvert af primtallene fra 2 og op til det største primtal, der er mindre end √4620, og disse primtal går op i 4620. Hvis primtallet p er en faktor i 4620, kan man nu gentage undersøgelsen for tallet 4620/p .


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

4620 søger efter et tal, der går op i 4620

da 4620 ender på 10 går 10 op i tallet

462*10 søger et tal der går op i 462 eller i 10

42*11 * 2*5 søger et tal der går op i et af tallene

fortsæt på denne måde til der kun står primtal


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

4620 / 2 = 2310

2310 / 2 = 1155

1155 / 3 = 385

385 / 5 = 77

77 / 7 = 11

11 / 11 = 1

4620 = 22 * 3 * 5 * 7 * 11

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Peter - dit link leder os til den vedhæftede side . . .

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2013 af Sara9999 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1368491&goto=1368491#1368491

Please hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. august 2013 af PeterValberg

#7

okay, den virkede da fint, da jeg linkede til den ....

her er en anden [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg får også den i #7 viste fejlmeddelelse ved linket i #6. Linket i #9 virker fint.


Svar #11
21. august 2013 af sebbe12 (Slettet)

Tak for linket Peter :) Det var lige hvad jeg manglede!


Skriv et svar til: Tallet 4620 som et produkt af et primtal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.