Matematik

Brøker (lægge sammen og gange)

19. august 2013 af Sara9999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man 5,8 + 1 1/5 ud?

Og hvordan regner man 2*1 1/3 ud??
Hjælp hurtigst muligt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af mette48 (Slettet)

5,8 + 1 1/5

5,8 første ciffer efter kommaet er 10dele så det er 5 8/10  forkortes med 2 til 54/5

læg de hele sammen og læg 5delene sammen

5/5 = 1

-------------------

2*1 1/3

2* (1 + 1/3) = 2*1 + 2* (1/3)

2? (1/3) gang med 2 i tælleren og bevar nævneren

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2013 af mathon

       2•(1 + 1/3) = 2•1  +  2•1/3 = 2 + 2/3  =  22/3


Svar #3
19. august 2013 af Sara9999 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du har gjordt i den øverste, mette?? Nogen andre der kan gøre det mere simpelt???


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

5,8 = 5 + 8/10 = 5 + 4/5
 

5 + 4/5 + 1 + 1/5 = 5 + 1 + 5/5 = 5 + 1 + 1 = 7
 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2013 af mette48 (Slettet)

5,8 + 1 1/5               for at kunne lægge de to led sammen "oversætter" jeg decimalbrøken 0,8 til brøk idet cikret efter kommaet er 10dele 0,8 = 8/10

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også vælge at oversætte 11/5 til decimaltal:

5,8 + 11/5 = 5,8 + 1,2 = 7,0 .


Skriv et svar til: Brøker (lægge sammen og gange)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.