Matematik

ligning

19. august 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan hjælpe mig med at læse denne ligning? 

2x2 -9√9x + 12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen læses

2·x2 -(9·√9)·x + 12 = 0 .

Det er en 2.-gradsligning i x. Beregn ligningens diskriminant og benyt så rodformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

ax2 + bx + c = 0

a = 2,  b = -9√9 = -9*3 = -27,  c = 12, d = b2 - 4ac

x = (-b ± √d) / 2a

:-)


Svar #3
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

For finde D, skal man så sige:

-(9√9)2 - 4 · 2· 12 = 0
eller 
(-9√9)2 - 4 · 2· 12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo det sidste: d = b2 - 4ac . Der står ikke d = -b2 -4ac .


Svar #5
22. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2013 af Krabasken (Slettet)

d ( eller D) skal jo IKKE sættes = 0

- den skal bare findes (udregnes) og derefter bruges i formlen for rødderne

 

:-)


Svar #7
22. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg har prøvet at udregne ligningen, men hver gang jeg sætter den fundne x-værdi i ligning, får jeg et forkert resultat.

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at vise dine udregninger.

Ligningen er

2x2 -27x + 12 = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2013 af Krabasken (Slettet)

d = b2-4ac = 92*9 - 4*2*12 = 729 -96 = 633

x = (27 ± √633)) / 4 =  ?  og  ?

:-)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.