Matematik

Numeriske ligninger HJÆLP!!

20. august 2013 af JoRoBo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej ! håber der er nogle der vil være så søde og hjælpe med at udregne disse numeriske ligninger:

1) |x+3|=8
 

2) |x-5|=3x+1

 

3) |x+4|=|16-2x|

 

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af SuneChr

1)  Opdel i tilfældene, hvor x + 3 ≥ 0  og  x + 3 < 0

2)  Samme fremgangsmåde, som 1)

3)  Opdel i tilfældene, hvor

x + 4  ≥ 0  ∧  16 - 2x ≥ 0

x + 4  ≥ 0  ∧  16 - 2x < 0

x + 4  < 0  ∧  16 - 2x ≥ 0

x + 4  < 0  ∧  16 - 2x < 0

Man kan også løse 1)  og 3)  ved at kvadrere på begge sider af lighedstegnet, idet begge sider er ikke-negative.


Skriv et svar til: Numeriske ligninger HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.