Matematik

funktioner og måske optimering?

20. august 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg siidder fast i nogle opgaver, som jeg håber i vil hjælpe mig med. det drejer sig om opgave 12, 14 og 15.  Er selv startet på opgave 12, men i 12b når jeg vil have mit CAS værktøj til at løse f(t)=40, så kommer den ud med et negativt resultat.

Håber virkelig at i kan hjælpe

Vedhæftet fil: aflopg01 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 12. Det er givet

f(t) = 67,5 · sin(0,209·t - 1,57) + 70 , 0 ≤ t ≤ 30 ,

og man skal løse ligningen f(t) = 40 , dvs

67,5 · sin(0,209·t - 1,57) + 70 = 40 , eller

sin(0,209·t - 1,57) = -30/67,5

Heraf fås

0,209·t - 1,57 = -sin-1(30/67,5)    eller   0,209·t - 1,57 = π + sin-1(30/67,5) ,

og dermed

t = 5,308   eller    t = 24,747 . Her vælges de mindste af de to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du problemer med i Opg 14 og Opg 15?

Opg 14: Find maksimum for f(x), dvs. løs ligningen f '(x) = 0 .
b) Benyt formlen for rumfang af et omdrejningslegeme.

Opg 15: BC er katete i den retvinklede trekant ABC; benyt Pythagoras: den anden katete er x og hypotenusen er 7. d er højden i den retvinklede trekant ABC.
b) Find maksimum for funktionen d(x) .


Svar #3
20. august 2013 af johs5 (Slettet)

jeg får grafen i opgave 12 til at blive en ret linje. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Den indgående funktion er jo en sinusfunktion, så grafen vil ligne en sinusfunktion, der er strakt og flyttet lidt i koordinatsystemet.


Svar #5
20. august 2013 af johs5 (Slettet)

så en parabel er også forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

En parabel er også forkert. En sinusfunktions graf er ikke en parabel.


Svar #7
20. august 2013 af johs5 (Slettet)

nå, den prøver jeg lige at drøfte med min matematiklærer i morgen. Hvordan ser formlen ud i anden del af opgave 14? Man kan jo ikke isolere h, kan man?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man får et udtryk for V(h) og man skal så løse ligningen V(h) = 500 . Hvis du ikke kan gøre det analytisk, kan du jo benytte et CAS-værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse til opg. 12 vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #10
21. august 2013 af johs5 (Slettet)

#2 hvilke grænser er der i formlen i opgave 14b? Er det ikke 0 og 10?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

0 og h

:-)


Svar #12
21. august 2013 af johs5 (Slettet)

hvorfor? Har ikke helt forstået det


Svar #13
21. august 2013 af johs5 (Slettet)

#12 desuden får jeg et negativt tal


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Vedhæftet viser jeg integralet af f(x) fra 0 til (f.eks.) 4

Det bliver ikke noget negativt tal :-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #15
21. august 2013 af johs5 (Slettet)

#2 Hvordan ser d(x) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Udtrykket for d(x) er jo givet i opgaven. Læs opgaveteksten (Opg 15).

d = x·(√(49-x2)) / 7


Svar #17
21. august 2013 af johs5 (Slettet)

ups... tak


Skriv et svar til: funktioner og måske optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.