Matematik

Hjælp det er virkelig vigtigt!!

20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Hej, jeg har ikke været i skole i 1 dag også har vi allerede fået en matematik lektie for. Jeg går i 7 klasse. Kan ikke finde ud af de opgaver jeg har fået for, men hvis der er nogle der kan hjælpe ville jeg blive meget glad. Hvad er:                    (14 x 15 + 30) x 5         og         14 x 15 + 30 x 5                       A) Hvor meget er 4a, hvis a er 5 kr?              B) Hvor meget er 10b, hvis b er 12 kr?                    C)  Hvor meget er 4a + 10b.             D) Hvor meget er 4a + 10b hvis a = 100 og b = 120?                                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

(14 x 15 + 30) x 5. Regn først det der står i parentesen først og gang derefter med fem. Start altid med at gange før du lægger sammen. ALtså start med at gange 14 med 15 og læg derefter 30 til. Herefter ganger du med 5.

 

A) hvis a=5 kr så er 4a=4x5=20

B)Hvis b er 12 kr. så er 10b=10x12=?

C)4a+10b må være: 4x5+10x12

Har du forstået princippet?


Svar #2
20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Undskyld har skrevet en af spørgersmålene forkert..   Hvor meget er: 4a + 10b, hvis a = 15 og b = 20? Pleaseeeee hjælp. :-)))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt 15 i stedet for a , og 20 i stedet for b i udtrykket, og regn færdig.

4a + 10b = 4·15 + 10·20 = ...


Svar #4
20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Regn lige ud for mig please seriøst jeg kan ikke finde ud af det, og min lektie er til imorgen.                          1)  a+3a-2xa =      2)9x+120x-4x-34x =    3)2x3a+4x5a =  4) 2x3x5x W+5x4x2xW-3x4W=  5) -35a-12b+15a+6(a-b) =    ?????????                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv nu selv først. Og lad være med at benytte bogstavet x som et gangetegn. Benyt i stedet gangeprikken · eller stjernen * som gangetegn.

I 1) tæller du op, hvor mange "a"er du har i alt. I 2) tælles, hvor mange "x"er. I 3) er det igen hvor mange "a"er. I 4) beregnes hvor mange "W"er, og i 5) hæver man parentesen og holder rede på "a"erne for sig og "b"erne for sig.


Svar #6
20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det, har prøvet rigtig meget. Bliver forvirret når det med bogstaverne kommer, kan du ikke bare regne dem ud for mig, så er du søøøøøøøøøøøøøøøøød. <3 :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2013 af SuneChr

# 6

Du lærer heller ikke latin ved at lade Caesar beholde ordet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2013 af Chrystine (Slettet)

Forstår du hvad udtrykket 4a betyder?

Der er underforstået en usynlig gange-prik mellem 4 og a, altså det er 4•a.
Det er man jo ikke født med at vide, og det er ikke lige alle 7.klasses elever, der har fået det at vide.

Så langt, så godt.

Det næste er, hvad de der bogstaver skal gøre godt for.

Faktisk har du nok allerede mødt sådanne udtryk i de mindre klasser.
Der stod der bare en tom firkant eller en blå klat i stedet for.

Og på samme måde som den gang, skal du her sætte et tal ind, der hvor der står et bogstav.

Så hvis a er 15, kan du udregne 4a ved at sige 4 •15 = 60.

 

I nogle opgaver får du ikke at vide, hvad a og b er. Så samler du alle led med a for sig og alle led med b for sig.

 

PRØV nu selv.
Og spørg om det, du er i tvivl om, i stedet for at få os til at regne opgaverne;
hvis du vil lære noget.


Svar #9
20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Ok 1000 tak.


Svar #10
20. august 2013 af fgergiw9ri (Slettet)

Chrystine, jeg har forstået at A er gange, men er B så plus eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #11
20. august 2013 af SuneChr

Et venligt brev i Indbakken:

Vedhæftet fil:SP 2008132205.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. august 2013 af SuneChr

Spørgeren kan vælge, enten

-  her gik man vist for langt               eller

-  få en indberetning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. august 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der er sørme en der har frabedt sig hjælp fremover.

Skriv et svar til: Hjælp det er virkelig vigtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.