Matematik

Matematik Hjælpppppppppp

20. august 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)Hvordan reducerer man udtryket  (x^2-9)/(x^2-2*x-3)                                                                                                           2. hvordan løser man denne opgave?::: : Funktionen f er givet ved : f(x)=(x-1)*(x^2-4*x+6). Vis at f har netop et nulpunkt.   Med venlig hilsen. N.P


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Man faktoriserer tæller og nævner og kan så forkorte med faktorer, der er fælles for tæller og nævner.

2) Løs ligningen  f(x) = 0 . Benyt nulreglen, idet man ser, at faktoren x2 -4x +6 = (x -2)2 + 2 > 0 for alle x.


Svar #2
20. august 2013 af Niko83 (Slettet)

1)Maple giver en output (x+3)/(x+1) men kan ikke forstå hvad sker med -2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læg Maple langt væk og foretag faktoriseringerne i hånden. Det andet lærer du ikke noget af.

Faktoriser de to polynomier x2 - 9  og  x2 -2x -3 :

x2 - 9 = x2 - 32 = (x+3)(x-3)

x2 -2x -3 = ...


Svar #4
20. august 2013 af Niko83 (Slettet)

kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan faktorisere polynomiet x2 -2x -3 ved at finde rødderne i 2.-gradsligningen

x2 -2x -3 = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

(x^2-9)/(x^2-2*x-3)


= (x+3)(x-3)/(x-3)(x+1)
 

(x-3)/(x+1)

:-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

I mellemregningen skal der parentes omkring hele nævneren, og når man så forkorter faktoren (x-3) ud, får man

(x2 -9) / (x2 -3x -3) = (x+3)(x-3) / ((x-3)(x+1))

                                 = (x+3) / (x+1)    , med forbeholdet    x ≠ 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

SJUSK!

:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nu fik jeg også selv sjusket lidt i #7. Det skulle indledningsvis være

(x2 -9) / (x2 -2x -3) = ....


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Ha!

:-)


Skriv et svar til: Matematik Hjælpppppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.