Matematik

Hjælp! med af finde definitions mængden

21. august 2013 af benjamin2167 (Slettet) - Niveau: B-niveau

tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende

definationsmængde er  DM(f)=[-8;7]

funktionen har et nulpunkt i x=-2

funktionen har et globalt maksimum i punkt (3,5)

er der nogen der har en ide om dette håber i kan hjælp mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af mathon

Definitionsmængden
                                    Dm(f) = [-8;7]  har du jo.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. august 2013 af mathon

Du skal skitsere en mulig graf for funktionen f(x),
som opfylder
                             •  funktionen har et nulpunkt i x = -2 dvs grafen skærer x-aksen i (-2;0)

                             •  funktionen har et globalt maksimum i punkt (3,5) dvs
                                for x<3 er grafen er voksende op mod (3;5)
                                for x>3 er grafen aftagende fra (3;5)

                             •  grafen begynder i (-8;f(x)) og ender i (7,f(x))


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2013 af SuneChr

Vælg f.eks en parabel. Da har vi

(I)  y = ax2 + bx + c

(II)  y '  =  2ax + b

Nu har vi tre ligninger med tre ubekendte,

når vi indsætter skæringspunktet og maks punktet i (I)

og lader y '  være 0 for x = 3

I intervallet [-8 ; 7] når parablen ikke at skære x-aksen mere end den ene gang.

Se om du vil få

a =  - 1/5

b = 6/5

c = 16/5


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2013 af mathon

så du måske beregner


                                     f(x) = -0,2x2 + 1,2x + 3,2

        gennem
                                     (-8;-19.2)      (-2;0)      (3;5)      (7;1.8)
 


Svar #5
21. august 2013 af benjamin2167 (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2013 af mathon

Her er CAS-beregning bekvem      

                      solve(5=a*3^2+b*3+c and 0=a*(-2)^2+b*(-2)+c and 2a*3+b=0,{a,b,c})

om end ikke nødvendig.


Skriv et svar til: Hjælp! med af finde definitions mængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.