Matematik

Opstilling af en model og bestemmelse af medlemstal

21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe?!

I perioden 1988-1999 steg medlemstallet i Dansk Cykle Union (DCU) med god tilnærmelse med 12,4 % om året. I 1988 var DCU?s medlemstal 5389.
a)  Opstil en model, der beskriver udviklingen i DCU?s medlemstal i årene efter 1988.
b)  Bestem medlemstallet i 2006 ifølge modellen. Kommenter modellen, når det oplyses, at DCU?s medlemstal i 2006 var 19046.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Konstant årlig procentuel vækst peger på en eksponentiel model

y = b · ax

hvor x er antal år efter 1988.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

- og b = startantallet 5389

og

a = den årlige tilvækst 12,4% eller 0,124

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2016 af 123434 (Slettet)

a)

b=5389

a=1+r/100 

r=12,4%

a=1+12,4/100=1,124

f(x)=5389*1,124x

f(x)=antal medlemmer af DCU

x=antal år efter 1988

b=5389→I 1988 havde DCU 5389 medlemmer

a=1,124→fremskrivningsfaktoren er 1,124 dvs. at DCU's medlemstal steg med 12,4% om året i perioden 1988-1999

b)

x=2006-1988=18

f(18)=5389*1,12418=44188

(44188-19046)/19046*100%=132%

Afvigelse på 132% 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2016 af 123434 (Slettet)

At modellen afviger med 132% i forhold til det faktiske medlemstal i 2006 er en meget stor afvigelse. Modellen har derfor sine begrænsninger


Skriv et svar til: Opstilling af en model og bestemmelse af medlemstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.