Matematik

Ligning med to ubekendte

22. august 2013 af Helenass (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

 

Mit spørgsmål lyder således:

3m + 5n = 8
9m + 2n = 11

hvad er m og n? - facit: 1 og 1

Hvordan kommer jeg frem til det?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2013 af SuneChr

Gang øverste ligning med (- 3)  og bevar den nederste.

(I)  - 9m - 15n = - 24

(II)   9m + 2n  =   11

Læg (I) og (II)  sammen. Find derved n og indsæt denne til sidst i (I) eller (II) for at få m.


Svar #2
22. august 2013 af Helenass (Slettet)

Rigtig mange tusinde tak!

Det prøver jeg! :)


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.