Kemi

Radioaktivt stof

23. august 2013 af dennise4 (Slettet) - Niveau: C-niveau
C har nukleontallet=14 og protontallet=6. Det er radioaktivt...Det omdannes til. N. Som har nukleontallet=14 og protontallet=7

Hvilken forskel er der på disse 2 atomers opbygning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sammenlign antallet af neutroner og protoner i de to atomkerner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2013 af LeonhardEuler

Antallet af neutroner og protoner.

Nukleontallet er uændret, dog er antallet af protoner og neutroner ændret.

Og nu nukleontallet resultat af summen mellem protoner og neutroner.

Dvs.

C bestod af 8 neutroner og 6 protoner.

N består af 7 neutroner og 7 protoner.

 


Skriv et svar til: Radioaktivt stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.