Fysik

hastighed

25. august 2013 af inddd (Slettet)

Kan I hjælpe mig med denne opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

86 km/t = 23,8889 m/s

Da filen ikke kan læses, er det ikke muligt at vide, hvilken fart antilopen bevæger sig dødsangst med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Antilopens forspring på 50m skal løbes af geparden med den relative hastighed

vrel = vgepard - vantilope = 100km/t - 86km/t = 14km/t = 3,88889m/s 

Den krævede tid er da

t = 50m / vrel = ...

I den tid bevæger geparden sig stykket

s = t · vgepard = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Jeg vil mene at man kan opstille en ligningen til løse opgaven. 

min ligning ser således ud: 

86000m/t*x+50m = 100000m/t*x. Man kan derefter løse ligningen med hensyn til x. 

kan man ikke?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af mathon

Åh - jeg kunne blot ikke læse     :-)


Svar #5
25. august 2013 af inddd (Slettet)

#3


Jeg vil mene at man kan opstille en ligningen til løse opgaven. 

min ligning ser således ud: 

86000m/t*x+50m = 100000m/t*x. Man kan derefter løse ligningen med hensyn til x. 

kan man ikke?


Men 86000 m/t er da ikke det samme som 86 km/t. Er det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo 86000 m/t er netop lig med 86 km/t , da 1000 m = 1km .


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af mathon

eller udtrykt
                     på 1 sek løber geparden 27,7778 m                   

                     på 1 sek løber antilopen 23,8889 m  

                     på 1 sek indhenter geparden (27,7778 m) - (23,8889 m) = 3,8889 m

der skal indhentes 50 m

beregning af tiden for at indhente de 50 m

indhentningstid
                    tind = ((50 m) / (3,8889 m)) • (1 s) = 12,8571 s

på den tid har geparden løbet

                    s = vgepard • tind

                    s = (27,7778 m/s) • (12,8571 s) = 357,143 m

.

helt i overensstemmelse med #2, som er professionelt kortere og mere "matematisk",
hvor
#7 er en mere "regnemæssig" tilgang.

                    

                   

     


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det kan man godt, men det er simplere blot at se på den relative hastighed. Geparden skal løbe forspringet med den relative hastighed. Det kan så indses ved at løse den ligning, du har opstillet. Omregn hastighederne til m/s i stedet.


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.