Matematik

Matematik

25. august 2013 af Djhvd (Slettet)
Hej alle sammen! Jeg står her med en opgave jeg har glemt hvordan man løser. Opgave lyder Linda låner 8000 kr af en veninde til en ny bil, og de bliver enige om, at hun skal betale 15% p.a i rente af lånet. Hvor meget skal Linda betale, når hun betaler lånet tilbage efter et år?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

anvende renteformel: Kn = K0*(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af Gandhara (Slettet)

8000 kr * (1+0,15) = 9200 kr. vil jeg sige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

#2 det er rigtigt.


Svar #4
25. august 2013 af Djhvd (Slettet)

Kan i forklarer det så jeg forstår det? Jeg går nemlig kun i 7 klasse:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Du skal bruge formel på #1.

hvor Kn er det svar du leder efter.
K0 er penge Linda har lånt.

r er rente, altså 15%, men skal skrives som 0.15
n er antal år, i dette tilfælde et år.

hvis du indsætter de tal du kender i formlen får du noget lignende:

Kn=8000 kr * (1+0,15)1

hvilket meget gerne skal give 9200kr


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

Hvis #0 går i syvende klasse, kan man vel sige

 

((15/100)*8000)+8000=9200

 

Så skal #0 nok få det lært senere hen


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

#6, ja det kan man, men opgaven er bare oplagt at bruge rente formel, specielt fordi der er angivet et år som tidsperiode.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

#7

Det er helt korrekt


Svar #9
25. august 2013 af Djhvd (Slettet)

Det var bedre tak for hjælpen:-)

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.