Fysik

Kraft - Newton - Standard

26. august 2013 af theV - Niveau: B-niveau

Hej med Jer.

Jeg sidder og skriver fysikrapport og sidder undrende omkring enheden Newton. JEg er godt klar over at den angiver kraft osv, men jeg kanikke helt får det til at gå op. mit resultat giver ca 0.5 N hvilket skulle indikere opdriften på et bly lod i vand. Jeg ved bare ikke om det kan passe, da jeg ikke ved eller har nogen anelse om begrebet N. Lyder det rimeligt eller bør det være 5.0 eller 0.05. jeg mangler ligesom den der standardviden. 

 

HÅber nogen kan hjælpe.

 

Kh V


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opdriftens størrelse er lig med størrelsen af tyngdekraften på den vandmængde, som loddet fortrænger. Hvis loddets rumfang er kendt, kan denne tyngdekraft beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

1 N er omtrent det samme som tyngdekraften på 100 g. Mere præcist er tyngdekraften på 100g lig med 0,981N.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  1 N = 1 kg*m/s2, hvilket så betyder, at det er kraften, der skal til at accelerere massen 1kg med accelerationen 1 m/s2.

Eksempel i den lidt tungere ende, uden fingerspitzgefühl:

En mindre bil, som du skal skubbe igang, vejer måske 1000 kg, og du kan måske skubbe den op til en hastighed på 6 km/t ( gangtempo ) = 1,7 m/s på 10 sek.

Regner du på det, bruger du skubbekraften:  1000kg * 1,7m/s / 10s = 170 kg*m/s2 = 170N.


Skriv et svar til: Kraft - Newton - Standard

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.