Matematik

hjælp ligninge

28. august 2013 af mariameria (Slettet) - Niveau: 8. klasse

(3/2)pq-2/3+(1/2)pq+8/12-2pq


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Du kan gøre det nemmere for dig selv ved at kalde pq for x. altså ser din ligningen således du:

3/2x-2/3+1/2x+8/12-2x

flyt dine x'er sammen:

3/2x+1/2x-2x-2/3+8/12. 

prøv og se om du kan komme videre herfra. 


Svar #2
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

8/4x-2x-2/3+8/12


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

det er desværre ikke helt rigtigt.

3/2x+1/2x=4/2x altså 2x. 


Svar #4
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

kan du skrive hvordan og tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

husk nu at sætte paranteserne,
fordi et udtryk som eksempelvis 3/2x kan betyde to vidt forskellige ting!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

brøkreglen:

a/b + c/b = (a+c)/b

derfor: (3/2)x+(1/2)x=((3+1)/2)x=(4/2)x = 2x


Svar #7
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

så 2x-2x-2/3+8/12


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

ja, men kan du forkorte det endnu mere?


Svar #9
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

-2/3+8/12


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

udtrykket i #0 færdigreduceret er ikke 2x eller 2pq


Svar #11
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

ok


Svar #12
28. august 2013 af mariameria (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)


#9:

du kan forkorte det endnu mere:

-2/3 kan forlænges til -8/12

det ender altså med at blive 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

dvs.

   (3/2)•pq - 2/3 + (1/2)•pq + 8/12 - 2•pq

    = (3/2)•pq + (1/2)•pq - 2•pq - 2/3 + 8/12

    =  2•pq  - 2•pq - 8/12 + 8/12

    = 0


Skriv et svar til: hjælp ligninge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.