Matematik

Inverse funktion

28. august 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

Sidder med funktionen f(x)=2√(x+1)-3 og skal finde den inverse funktion

X>-1

 


y=2√(x+1)-3
y+3=2√(x+1)
(y+3)^2=(2√(x+1) )^2
y^2+6y+9=4x+4
y^2+6y+5=4x
(y^2+6y+5)/4=x
y=(x^2+6x+5)/4

 

Er der nogen der kan se om det er rigtigt det jeg gør? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af NejTilSvampe

Ser rigtigt ud i første øjekast.

Prøv evt. at sætte nogle tal ind på x og y's plads og se om du får de rigtige resultater.


Svar #2
28. august 2013 af funked (Slettet)

f(8)=2√(8+1)-3=3

 


y=2√(x+1)-3
y+3=2√(x+1)
(y+3)^2=(2√(x+1) )^2
y^2+6y+9=4x+4
y^2+6y+5=4x
(y^2+6y+5)/4=x
y=(x^2+6x+5)/4
(3^2+6·3+5)/4=8

 

Er lidt usikker i de her inverse funktioner, men er det den rigtige måde jeg indsat tallene?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2013 af NejTilSvampe

#2 - Ja. 

Men i #1, en fejl jeg overså før, du kan ikke bare bytte rundt på x og y.

Det korrekte svar er

x = (y^2+6y+5)/4


Skriv et svar til: Inverse funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.