Matematik

Matematik hjælp

28. august 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Har lige det her stykke jeg sidder og skændes med... 

Alllan, Bent, Curt og Dan tager en taxa hjem og stiger af i den nævnte rækkefølge. Da de ikke kører lige lang, enees de om. at Bent skal betale 10.kr mere end Allan, at Curt skal betale 10 kr. mere end Bent og at Dan skal betale 10 kr mere end Curt. Regning lød på 500kr. Hvor meget betalte den enkelte? (Man skal ikke gætte,der skal opstilles en ligning).

 

a+b+c+d = 500 kr

Men jeg ved ikke hvordan man laver ligningen når en betaler mere end den anden.

Håber at I forklarer hvordan man gør det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal udtrykke de øvrige oplysninger i ligninger:

Bent skal betale 10.kr mere end Allan: b = a+10

Curt skal betale 10 kr. mere end Bent: c = b+10

Dan skal betale 10 kr mere end Curt: d = c+10

dvs

b = a+10, c = b+10 = a+10+10 , og d = c+10 = a+10+10+10

Indsæt nu dette i den første ligning a+b+c+d = 500 og bestem a, og dermed b, c og d.


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.