Fysik
Når er væske er neutral, kan den væken afgive eller modtage H+ ioner?
27. oktober 2005 af
Texton (Slettet)
Hej.. jeg sidder lige og laver en fysik opgave. Nu bliver jeg helt i tvivl!
Altså en neutral væske den kan værken modtage eller afgive H+ ioner??..
Men så forstår jeg bar ikke den her graf som viser sammenhænget mellem pH og Mol!..
http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:PH-skala.jpg
Altså en neutral væske den kan værken modtage eller afgive H+ ioner??..
Men så forstår jeg bar ikke den her graf som viser sammenhænget mellem pH og Mol!..
http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:PH-skala.jpg
Svar #1
27. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Selvfølgelig kan en neutral væske modtage H+ ioner. Lad os tage saltsyre som eksmepel; Det er jo en gas, HCl. Det er først en syre når det opløses i vand -----> HCl(g)+H2O(l)=H30+(aq)+Cl-(aq).
I øvrigt er der jo også vands autoprotolyse, som er vands egen 'tendens' til at afgive og modtage H+-ioner til sig selv;hvilket ville give OH-+H30+. Det skal dog nævnes at der i destilleret vand er en ligevægt mellem koncentrationerne af hhv. H30+ og OH-. Den ligger 1*10^-7, ergo skal produktet at H3O+ og OH- være 1*10^-14.
I øvrigt er der jo også vands autoprotolyse, som er vands egen 'tendens' til at afgive og modtage H+-ioner til sig selv;hvilket ville give OH-+H30+. Det skal dog nævnes at der i destilleret vand er en ligevægt mellem koncentrationerne af hhv. H30+ og OH-. Den ligger 1*10^-7, ergo skal produktet at H3O+ og OH- være 1*10^-14.
Svar #2
27. oktober 2005 af Texton (Slettet)
Forstår heller ikke hvorfor at en syre med 1pH kan afgive 0,1*6023*10^23= 6,02300*10^21
Når en Base med 13pH kun kan modtage 10^-14*6023*10^23 = 602300000 ???
En base på 13pH og en syre på 1pH burde da svare til hinanden??
Når en Base med 13pH kun kan modtage 10^-14*6023*10^23 = 602300000 ???
En base på 13pH og en syre på 1pH burde da svare til hinanden??
Skriv et svar til: Når er væske er neutral, kan den væken afgive eller modtage H+ ioner?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
