Matematik

Løs ligningen:

29. august 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Vil i være søde og hjælpe mig hurtigt med at løse denne ligning

X/3+4=7

Den skal være lig med 9.

 

Jeg har ellers prøvet alt muligt at regne den ud,men jeg kunne ikke..

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

x/3+4=7    ->  x/3=7-4  ->x=3*3=9 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

x/3 = 7-4       Træk 4 fra på hver side.

x = 3·(7-4)     Gang så med 3 på hver side.

 


Svar #3
30. august 2013 af Jessies (Slettet)

Okey tusind tak :)


Svar #4
30. august 2013 af Jessies (Slettet)

Hvad så med den ligning:

X+2X/3=18

Den skal være lig med 10,8


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er

(5/3)x = 18 , og dermed

x = 18·3/5 = 54/5 = 10,8


Svar #6
30. august 2013 af Jessies (Slettet)

hvor kommer 5'eren fra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

5'eren??

Man isolerer x ved at dividere med 5/3 på hver side. Det er det samme som at gange med 3/5 på hver side.


Svar #8
30. august 2013 af Jessies (Slettet)

kan du skrive det i en ligning? :)
èn ad gangen..

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad er det, du vil have skrevet i en ligning?

Ligningen er løst i detaljer i #5. 

Eller måske drejer det sig om at indse, at

x + 2x/3 = x·(1 + (2/3)) = (5/3)·x    ?


Svar #10
30. august 2013 af Jessies (Slettet)

jeg forstår det nu. tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2013 af 123434 (Slettet)

x/3+4=7  x/3+4-4=7-4(trækker fra på begge sider)  x/3=3(sortere)  x=3*3(isolerer x ved at gange med 3 på begge side)  x=9


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er jo allerede forklaret flere gange ovenfor, i både #1 og #2. Der er vel ingen grund til at blive ved med at gentage det?


Skriv et svar til: Løs ligningen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.