Matematik

Eksponentiel funktion

31. august 2013 af mimok (Slettet)

Hvordan omkriver jeg funktionen: 226*e−0.157*(h-11) til en funktion på formen b*ax?

Jeg har prøvet mig frem og fået:

226*(-0,27)x

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2013 af mathon

     226 • e−0.157•(h-11)  = 226 • (e-0,157)h-11 = 226 • (e-0,157)h • (e-0,157)-11 = 226 • (e-0,157)-11 • (e-0,157)h =

                                             226 • 5,62376 • 0,854704h = 1270,9692 • 0,854704h


Svar #2
31. august 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af SuneChr

# 0

Det er ved allerførste øjekast ikke rigtigt.
a skal være positiv og ≠ 1
Jeg får, og skal gerne begrunde


Svar #4
31. august 2013 af mimok (Slettet)

Hvordan kan jeg så bestemme vækstraten?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2013 af mathon

     1270,9692 • 0,854704h  =  1270,9692 • (1+r)h

                        0,854704 = 1+r

                        r = 0,854704 - 1 =  -0,145296 ≈ -14,53%


Svar #6
02. september 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.