Matematik

linærer funktioner hjælp...

31. august 2013 af kristina96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej kunne jeg virkelig godt bruge hjælp til en opgave, har siddet og prøvet og regne ud, hvordan den skal regnes, i en evighed nu, så håber virkelig at der er nogen som kan hjælpe mi,g for kan virkelig ikke finde ud af den. opgaven lyder: den linærere funktion y=ax+b har hælningskoefficienten 3 og går gennem punktet (2,4) bestem foreskriften.                                                            


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2013 af SuneChr

Indsæt tallene i stedet for bogstaverne. Så går det af sig selv.
Prøv at isolere b .

Hvad er a ?  Når x = 2  hvad er så y ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

hvis en ret linje har hældningskoefficienten a
og går gennem (xo,yo), så er linjens forskrift givet ved

                             f(x) = a•(x - xo) + yo


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af LeonhardEuler

Hvor hældningskoffecienten er 3.

a er tegnet for hældningskofficienten

Indsæt værdierne fra P(2,4)

Isoler b nu:

 

Dermed har du begge konstanter (a og b) og kan fastlægge forskriften for linjen:


Svar #4
31. august 2013 af kristina96 (Slettet)

tusind tak for hjælpen det hjalp virkelig


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

eller

         f(x) = 3•(x - 2) + 4 = 3x - 6 + 4 = 3x - 2


Skriv et svar til: linærer funktioner hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.