Matematik

2 parablers skæringspunkt

01. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg sidder og skal, som overskriften lyder, finde skæringspunktet mellem y=2x^2-3x+7 og y=2x^2+x-1.. Uden hjælpemidler.. Og jeg er helt blank.. Sommerferien har været for lang.. Håber nogen vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

sæt de to ligninger lig med hinanden og saml det hele på venstresiden


Svar #2
01. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Har prøvet og får -4x+8=0 men hvad gør jeg så? Er det så D=b^2-4ac? For det vil jo give 0 idet de 2x^2 går ud med hinanden eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#2

 nej -4x + 8 = 0 er en førstegradsligning.

 saml x'erne på venstresiden og tallene på højresiden


Svar #4
01. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Ah okay og så løser mht x men hvad med y?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4

    når du har fundet x-koordinaten til skæringspunktet,
    så sætter det ind i en af de to ligninger og finder y-koordinaten


Svar #6
01. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Super, mange tak !

Skriv et svar til: 2 parablers skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.