Matematik

ligning

01. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

314=13(x-2)-(12 x-13)-(150+x)2


314 = 13 x + 26 -12 x + 13 -300 - 2 x


314 = -x+(-261)

314 = -x + 261

 

er det her rigtig eller forkert, så langt jeg nu er kommet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får, I må endelig rette mig. 

13x-26-12x+13-300-2x


Svar #2
01. september 2013 af boogieboy (Slettet)

hvorfor for du -26, når du ganger ind i parantensen, skifter du jo fortegn? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

13(x-2)=13x-26


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af mathon

      

                    314 = 13(x-2)  -  (12x-13)  -  (150+x)2

                    314 = (13x-26)  -  12x + 13  -  (300+2x)

                    314 = 13x - 26 - 12x + 13 - 300 - 2x

                    314 = -x - 313

                    -627 = 9x

                     x = -627


Svar #5
01. september 2013 af boogieboy (Slettet)

minus bliver da til +, når man ganger ind i parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2013 af LogR (Slettet)

314 = 13(x-2)  -  (12x-13)  -  (150+x)2

314 = 13x-26 - 12x+13 - 300 - 2x

-13x+12x+2x = -314-26+13-300

                     x = -627

 

Jeg har tjekket dette resultat og det er rigtigt! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2013 af mathon

#4 korrigeret for endnu en tastfejl
 

      

                    314 = 13(x-2)  -  (12x-13)  -  (150+x)2

                    314 = (13x-26)  -  12x + 13  -  (300+2x)

                    314 = 13x - 26 - 12x + 13 - 300 - 2x

                    314 = -x - 313

                    627 = -x

                     x = -627


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.